Reclame op bedrijfswagens is niet nieuw voor Uitgeverij Willem Vermeulen

Het boek ‘Rijdende Reclame’ belicht een heel ander aspect van vervoer dan de transportbiografieën die auteur/uitgever Willem Vermeulen heeft gepubliceerd. Toch is het voeren van reclame op bedrijfswagens geen onbekend terrein voor hem. Sterker nog: hij heeft in het verleden zèlf dit soort reclame toegepast. 

Willem Vermeulen: ‘Toen ik de transportbiografie over Hesselman uitbracht, kreeg ik het idee om in de promotiesfeer iets te doen met de gele Kromhout op de cover. Het tafereel van die buizen lossende trekker-met-oplegger was hèt beeld van Hesselman uit de jaren zestig. Iedereen van een bepaalde leeftijd herkende dat. Ik kon er een groot doek van laten maken en daarmee op beurzen en oldtimer-evenementen gaan staan. Maar ik wilde méér mensen bereiken, óók mensen die nooit beurzen of evenementen bezochten. Zo ontstond het idee om die Kromhout op een oplegger af te beelden en daar een verwijzing naar mijn website aan toe te voegen die iedereen moeiteloos kon onthouden. En waar kon ik daarvoor beter aankloppen dan bij Hesselman zèlf? Het bedrijf had enkele gesloten opleggers in gebruik die waren voorzien van een vaste opbouw. Zo’n oplegger leende zich uitstekend voor mijn idee. Bij Hesselman was de zaak snel beklonken. Een bedrijf in Barneveld heeft een oplegger met grote stickers beplakt. Het resultaat was dat er in Nederland een klein jaar lang vrijwel elke dag reclame voor mijn boek werd gemaakt. Rijdende reclame dus. Met een formaat van 13 bij 3 meter, op beide zijkanten van de oplegger, was die reclame voor niemand te missen. De chauffeurs van Hesselman kregen er veel positieve reacties op. En ik ook, want de kreet ‘Kijk snel op www.boekhesselman.nl’ werkte qua verkoop van het boek uitstekend!

Daf en Kromhout Hesselman

Ergens in Twente kruisen een DAF en een Kromhout van Hesselman een trekker-opleggercombinatie van Sitra elkaar.

 

Trailer Hesselman op viaduct

Als de reclame-oplegger een dag niet in gebruik was, werd hij soms op het viaduct over de A1 bij Holten geparkeerd. Op deze wijze kon niemand de (dubbelzijdige) reclame ontgaan.

 

Beplakken van trailer Hesselman

Met grote stickers bracht Van Iwaarden Reclame in Barneveld de reclame op de oplegger aan.

 

Achterkant trailer Hesselman

Wie achter de oplegger reed, kreeg deze boodschap te lezen.