Op een zondagmorgen, heel vroeg

op zondagmorgen heel vroeg

Technische informatie

  • Aantal verhalen: 24
  • Uitvoering: gebonden, hard omslag
  • Formaat: 15,5 x 24 cm
  • Omvang: 142 pagina’s
  • ISBN 90 800423 2 3
  • Prijs: € 11,30
Bestel dit boek

Over de inhoud

In de 24 dierenverhalen van ‘Op een zondagmorgen, heel vroeg’ gedragen de dieren zich anders dan u gewend bent. Dramatisch anders soms. Meestal zijn het mensen die dat aan den lijve ondervinden. U bijvoorbeeld. Stelt u zich eens voor: u fietst door de stad, op weg naar uw werk, en er springt een paard op uw achterrekje. Daar wordt u niet vrolijker van. Of u fietst op een vast tijdstip in de week langs een bepaald huis en wordt week in week uit tegen de straat gewerkt door een kalf van een hond. Ook niet iets waar u op zit te wachten. Nòg onaangenamer wordt uw leven wanneer twee duiven de beslissing over het opzetten van een broedsel laten afhangen van het succes waarmee er op uw hoofd wordt gepoept. En u hebt helemaal geen leven meer wanneer een kip en een konijn zich met uw vakantie op een woonboot bemoeien en uit wraak voor uw verzet daartegen de complete plaatselijke dierenwereld op u afsturen.
Maar gelukkig, het kan ook anders. In ‘ Op een zondagmorgen, heel vroeg’ laten dieren ook afwijkend gedrag zien waarvan u géén hinder ondervindt. En dat u misschien zelfs best kunt waarderen. Zoals een paard dat praat met zijn oren. Of een varken dat bankbiljetten van honderd spuugt. Of een kat die het met hard werken tot directielid schopt. Alle kans dat u ze nog sympathiek gaat vinden, al die prettig en minder prettig gestoorde paarden, honden, katten, kippen en konijnen in de 24 verhalen van deze bundel.

Titels van de verhalen

‘Op een zondagmorgen, heel vroeg’ bevat de volgende verhalen: Cleopatra, Geldzucht, De apporteeropleiding, Het duivenpaar, De directiekater, Vermist, Toffe gozer, Het paardemiddel, Een katteleven, De samojeed, Trekpaard, Het koninkrijk van Amalia, Op een zondagmorgen, heel vroeg, Mijn leven met Sultan (1), Mijn leven met Sultan (2), De reiger, Noppie en Dorothea, De zwerm, Wraak, Dierentuin, Het kolenpaard, ‘Geen eitje in ieder geval’, De ooievaars en De hond in de Amerikaan.