10 Verhalen in een bijzondere vorm

oog op drukwerk

Technische informatie

  • Aantal verhalen: 10
  • Uitvoering: gebonden in blauw linnen met zilveropdruk; los stofomslag
  • Formaat: 21,5 x 21,5 cm
  • Omvang: 64 pagina’s
  • ISBN 90 246495 0 1

Over de inhoud

Van 10 verhalen die in 1996 in ‘Op een zondagmorgen, heel vroeg’ werden opgenomen, verscheen in februari 1992 een bijzondere uitgave: ‘OOG op drukwerk’. Een 64 pagina’s tellend vierkant boekje, dat werd uitgebracht door Grafische bedrijven Bosch & Keuning in Baarn. Het boekje was bedoeld als grafisch visitekaartje van het bedrijf.

Behalve 10 dierenverhalen van Willem Vermeulen bevat ‘OOG op drukwerk’ informatie over de technische mogelijkheden en apparatuur van het grafisch bedrijf Bosch & Keuning. Elk verhaal van het boek is gezet in een andere letter en het boek bevat verschillende papiersoorten. Informatie over de gebruikte letter en het toegepaste papier staat telkens op de daarvoor geëigende plek vermeld. Het boek is geïllustreerd met kleurtekeningen van Paul Meerman en is fraai uitgegeven.

‘OOG op drukwerk’ is niet in de handel gebracht. Grafische bedrijven Bosch & Keuning in Baarn hielden in 1998 op als zelfstandig bedrijf te bestaan. ‘OOG op drukwerk’ is alleen nog verkrijgbaar in het antiquarische circuit.
Voor liefhebbers zijn bij Uitgeverij Willem Vermeulen enkele exemplaren beschikbaar voor de (antiquarische) prijs van € 13,50 (verzendkosten worden niet berekend). U kunt bestellen door een e-mail te sturen naar willem.uitgeverij@gmail.com
(Levering zolang de voorraad strekt.)

Titels van de verhalen

‘OOG op drukwerk’ bevat de volgende verhalen: De directiekater, Trekpaard, De apporteeropleiding, Zwanenechtpaar, Dierentuin, De ooievaars, De samojeed, Geldzucht, De zwerm, Noppie en Dorothea.