Het Full Speed-album

Het full speed album

Technische informatie

  • Aantal verhalen: 23
  • Uitvoering: garenloos gebrocheerd, paperback
  • Formaat: 16,5 x 24 cm
  • Omvang: 103 pagina’s
  • ISBN 90 9401238 3
  • Prijs: € 8,40
Bestel dit boek

Over de inhoud

‘Het Full Speed-album’ bevat 23 verhalen waarin de auteur op humoristische wijze vertelt over zijn jeugd op een Veluwse boerderij in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Een gelukkige jeugd, méégenoten door zijn broers Huib, Arie en Harry.
De boerderij lag aan de oude verkeersweg tussen Apeldoorn en Amersfoort, nu een rustige straat, maar in de tijd waarin de verhalen spelen een zeer drukke route. De verkeersweg bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer van de verhalen, die worden bevolkt door onvergetelijke figuren als Mien Vliegmachien, ‘die vent van d’r’, ‘de kouwe sigaar’ en Schil, de brillenboer. De 23 verhalen geven een kostelijk beeld van het leven op het (Veluwse) platteland in het midden van de vorige eeuw.

Als fantasierijk kind schopt de auteur het spelenderwijs buitengewoon ver: op tienjarige leeftijd is hij directeur van een wieldoppenconcern en op veertienjarige leeftijd eindigt hij als tweede in de Ronde van Frankrijk. Tegelijkertijd treedt hij in de voetsporen van de legendarische zeeheld Michiel Adriaenszoon de Ruyter.

‘Het Full Speed-album’ is een boek waarvan iedereen zou willen dat hij het over zijn jeugd kon schrijven.

Titels van de verhalen

‘Het Full Speed-album’ bevat de volgende verhalen: Het Full Speed-album, Kinderpap, De opwindmuis, Fietsen, Vloothelden, Burengerucht, Wieldoppenhandel, Tankauto, Napoleon, Kamperen, Galanterieën, Schoolnotities, Spelen, Nuffield, Kerstmis, De bunker, Mik, De paaswraak, De ULO-rek, Het sloopspel, Voetbal, Tour de France en De noteboom.